En helhetsleverantör inom proffsytor

En helt ny fotbollsplan. Eller renovering av en plan som redan finns. När det gäller proffsytor inom fotboll och golf är GML Sport en av de största leverantörerna i Sverige. Träffa dem på Träffpunkt Idrott.

Bland kunderna märks IFK Göteborg, Malmö FF och Östers IF. Men även mindre kunder som lokala sportklubbar. Och GML Sport sköter ofta hela bygget och driften av en ny plan. Vill man sköta sin proffsyta själv går det självklart också bra, då det finns maskiner att köpa och hyra av företaget.

– Det är just det här som bidrar till vår unika ställning. Vi kan erbjuda tjänster över hela spektrat. Det ska vara enkelt att komma som kund och säga vad man behöver hjälp med, säger Anders Kristiansson, försäljningschef för GML Sport.

Ett område där man ökat sin närvaro är just svensk fotboll. Fokus har alltmer kommit att ligga på renovering och dränering av befintliga planer men även installation och bygge av ett antal fotbollsplaner med hybridgräs.

– Man ska komma ihåg att det ofta går att göra en riktigt bra renovering av en plan. Under den regniga hösten som varit har många fotbollsplaner behövt stänga igen. Vi kan enkelt styra upp de här planerna till ett riktigt bra skick igen, säger han.

För den som föredrar att sköta driften av sin plan själv, kan GML Sport erbjuda många hjälpmedel.
Företaget använder sig av anpassade maskiner som har minimal påverkan på marken. Och det är ett kunskapsföretag, påpekar Anders Kristiansson.

– En av de stora utmaningarna i branschen är just kunskap, men också ekonomi och resurser. Det blir tyvärr allt svårare att få tag i kompetent och kunnig personal och man börjar istället hyra in företag eller konsulter, vilket i sin tur leder till tappad kunskap internt. Här håller vi fanan högt och ser det som väldigt värdefullt att ha engagerad personal som alla har stor kunskap om hur jobbet ska utföras, säger han.

GML Sport med Anders Kristiansson i spetsen ser fram emot dagarna på Träffpunkt Idrott.

– Det ska bli väldigt roligt att träffa alla människor som går i tankarna om att förbättra, förnya eller utveckla sina idrottsanläggningar.

Träffa GML Sport i monter B09:19

Läs mer om företaget här: www.gmlsport.se