Gerth Wingårdh klar som inledningstalare

Folkhälsan i Sverige försämras, städerna förtätas, vardagsmotion och spontanidrott får mindre utrymme. Hur kan arkitekturen bidra till och påverka folkhälsan? Från en arkitekts perspektiv vad krävs för att skapa anläggningar och ytor som främjar ökad fysisk aktivitet och ett hållbart samhälle?

Om Gert: Gert Wingårdh föddes i Skövde 1951 och växte upp i Göteborg. Efter studier i konstvetenskap fastnade han snart för arkitekturen och tog sin arkitektexamen på Chalmers 1975. Kort därefter startade han sitt eget kontor. Verksamheten har vuxit successivt och Wingårdh Arkitektkontor AB är idag ett av Sveriges största arkitektkontor med drygt 200 anställda och projekt på flera kontinenter. Kontorets höga konstnärliga ambitioner har resulterat i många utmärkelser, bland annat Sveriges Arkitekters Kasper Salinpris för inte mindre än fem byggnader och World Architecture Festivals kategoripris till bästa byggnad tre gånger. Gert Wingårdh har vid sidan av ritandet även engagerat sig i den offentliga arkitekturdiskussionen och i undervisning, för närvarande som professor vid Chalmers.