Digitalisering ger nya möjligheter inom idrotten

Digitalisering är, som i så många andra branscher, högaktuell på Träffpunkt Idrott. Både på mässgolvet och på konferensen diskuteras digitaliseringens möjligheter inom idrotten.  
– Det sker ett intressant skifte i idrottsvärlden när det gäller digitalisering just nu och det reflekteras i högsta grad både i konferensprogrammet och bland årets utställare. Årets besökare kommer att få med sig en hel del ny kunskap, säger Monika Ölund, affärsansvarig för Träffpunkt Idrott.

Under rubriken Vikten av motivation – och hur man behåller den föreläser Karin Weman Josefsson, universitetslektor och fil. dr. i psykologi vid Högskolan i Halmstad, om hur digitala verktyg kan hjälpa oss att hålla uppe motivationen. Karin Weman Josefsson menar att det finns stora möjligheter via digitala hjälpmedel, som appar eller annan e-hälsa. Men att de verktyg som finns ofta inte alls har någon förankring i vetenskapliga studier eller psykologi.

En annan spännande föreläsning om digitalisering handlar om träning i Virtual Reality, med Johanna Gustafsson, en av grundarna till Future Fitness Lab.
– Det bästa med att träna i VR är att man glömmer att man tränar. Riktigt bra VR är så visuellt kraftfullt att kroppen bara lyder hjärnan. Man slipper motivera sig själv, det går av bara farten, menar Johanna.
Johanna tror också att träning i framtiden blir uppkopplat av andra anledningar än att följa puls, steg och sömn. Att vi kopplar upp oss för att få skjuts av den sociala kraften som finns i grupp och att nya träningsformer växer fram som kan tilltala fler.

Se hela konferensprogrammet här >

På mässgolvet visar också flera utställare framtidslösningar inom digitalisering. T ex CSE Entertainment Ltd som visar iWall – en rolig och mångsidig exergaming produkt baserad på forskning och en förarlös ismaskin, WM Mammoth som är väl etablerad i Europa. Ismaskinen är bl a vald till Ishockey-VM 2017 såväl som kommande VM 2018.

Se alla utställare här >