Linda Hedenljung är Årets Sportjournalist 2019

Svenska Sportjournalistförbundet (SSF) har utsett Östersundspostens Linda Hedenljung till Årets Sportjournalist 2019. Hon får priset för sitt arbete med att bevaka Östersunds FK och dess tidigare ordförande Daniel Kindberg.

Linda Hedenljung.
Foto: Olle Sjödin

Juryns ordförande Lasse Granqvist meddelade pristagaren juryns val.

– När Lasse berättade att jag blivit Årets Sportjournalist och läste upp motiveringen så blev jag både innerligt glad och fundersam. Först tänkte jag; ”Inte ska väl jag…” men jag ändrade mig och tänkte; ”Jo, det ska jag…”.

Juryns motivering lyder: ”Journalistikens grund är den kritiska granskningen. Med en journalistisk ryggrad, ytterligare förstärkt av integritet, mod och gediget hantverk, har avslöjanden kring Östersunds FK främjat utvecklingen av en stark sportjournalistik.” 

Läs mer på Sportjournalisterna.se >> 

Juryn för Årets sportjournalist består av:
Lasse Granqvist, juryns ordförande.
Petra Thorén, SSF:s ordförande.
Lena Sundqvist, SSF:s vice ordförande.
Per Sandberg, styrelseledamot SSF.
Petter Nilsson, styrelseledamot SSF och medlemsansvarig.

Linda Hedenljung kommer till Träffpunkt Idrott den 19 mars! Hör henne berätta mer om granskningen i föreläsningen ”Ekobrottshärvan i Östersund – vad var det som hände?”