Efter fem års otålig väntan: en fullträff för Träffpunkt Idrott!

Mycket nöjda utställare och konferensbesökare strör lovord över Träffpunkt Idrott som avslutades i förra veckan, torsdag, på Svenska Mässan.

– Det har varit en lång resa. Därför känns det fantastiskt att vi äntligen fick till det, säger Maria Wimnell, affärsansvarig för Träffpunkt Idrott.

 

Träffpunkt Idrott, Nordens ledande mötesplats inom idrott, bad, anläggning, friluftsliv och folkhälsa, avslutades 9 mars efter tre intensiva dagar.

120 leverantörer ställde ut på mässan, som hade 2 921 besök, och på konferensen deltog 749 personer.

– Det har också varit välbesökt, ibland nästan fullsatt, i konferenssalarna och framför öppna scenen på mässgolvet, säger Maria Wimnell.

– Jag har även fått väldig positiv input från utställare som tycker att de träffat helt rätt målgrupper. Så det känns verkligen som en fullträff!

 

Pandemin och dess följdverkningar har gång på gång gjort att Träffpunkt Idrott, som senast gick 2018, fått skjutas upp.

– Att vi till slut kunde mötas och genomföra Träffpunkt Idrott känns fantastiskt. Och viktigt för branschen. Inte minst för att kunna driva frågorna kring aktivitet, anläggning, folkhälsa och bad, säger Maria.

– Det har vi fått bekräftat under de här tre dagarna, där mycket handlat om att knyta kontakter och nätverka. Men också om att medverka i workshops och rundabordssamtal, lyckade satsningar som vi inte haft innan.

 

Nu tar hon sikte på 11–13 mars 2025 då Träffpunkt Idrott återkommer.

– I år har vi haft väldigt många bra diskussioner och nätverkande. Det har gett oss inspiration till att ytterligare utveckla mötesplatsen. Så nu är det fullt fokus framåt som gäller!

 

 

 

Så här tyckte några utställare om årets Träffpunkt Idrott

 

Joachim Belin, återförsäljare, Husqvarna Group

“Intresset var extremt! Vi visade vår robotgräsklippare Ceora, som täcker ytor upp till 75 000 kvadratmeter, och som styrs via satellit och GPS. Den är helt tyst och passar lika bra till fotbollsplaner som till parker. Förutom de miljömässiga vinsterna slipper man dieselkostnader och personalen kan användas mer effektivt. Vi fick en rad skarpa leads på mässan.”

 

Andreas Finck, KAM, Actor Kök & Butik

“Helt fantastiskt! Det här var första året på Träffpunkt Idrott för oss och vi är överväldigade av intresset för vår produkt, en mjukglassmaskin som kan användas på en rad ställen: caféer på badhus, idrottsplatser, lekparker, m m. Vi har fått kontakter med ett 30-tal kommuner, många är intresserade av långsiktiga samarbeten, och känner att vi träffat helt rätt.”

 

 

…så här tyckte några mässbesökare

 

Isabella Larsson, simlärare, Ljungby kommun

“Oerhört intressant mässa! Vi har t ex hittat en uppkopplad, virtuell vattensporttjänst som kan betyda mycket för simskola och vattensporter.

 

Henrik Åkerlund, projektledare LA Architects, Lerum

“Här finns jättemycket att ta del av! Som arkitekt är det viktigt att se till helheten, alltifrån utformningen av grönytor till platser för lek och idrott.”

 

 

…och några konferensdeltagare:

 

Maria Modig, kultur- och fritidsdirektör, Norrköpings kommun

“Jag är glad över att så många talare på Träffpunkt Idrott lyfte vikten av rörelse och hur farligt inaktivitet är. Det en av de viktigaste frågorna vi alla har att arbeta med, i synnerhet kommunerna som gör allt ifrån att ge stöd till föreningar, bedriver egen verksamhet såsom skola och fritidsgårdar och sedan bygger samhällen. I allt behöver vi öka medvetenheten om rörelse.”

 

Stig Kleven, konsult, Viken Fylkeskommune, Norge

“Fantastiskt intressanta teman! Det har väckts bra tankar under konferensen, till exempel om att hitta smarta lösningar för att få fler människor i rörelse. Behovet av samverkan, att man frågar människor innan man bygger, är till exempel väldigt viktigt. Vi har länge skapat väldigt dyra anläggningar utan att nödvändigtvis skapa särskilt mycket aktivitet. Det måste till ett nytt synsätt!”

 

 

Vill du veta mer?

Maria Wimnell
Affärsansvarig för Träffpunkt Idrott på Svenska Mässan
[email protected]