Världspremiär på Träffpunkt Idrott: Mobil isbana, i container!

Att anlägga en mobil isbana är ett mödosamt arbete: många olika komponter ska fraktas, lossas, placeras och monteras ihop.

Inte längre!

På Träffpunkt Idrott visas Ice Complete, världens första mobila isbana paketerad i en container. Lätt att sätta upp, lika lätt att montera ned – och sätta upp igen.

 

Bakom isbanekonceptet står HockeyPractice Sweden, med huvudkontor i Östersund, som presenterar Ice Complete på Träffpunkt Idrott, 7–9 mars.

– Det blir faktiskt världspremiär. Konceptet är helt nytt, har aldrig visats tidigare. Vår partner AST i Österrike, ett av världens största isbaneföretag, har tagit fram det, säger Micael Lundmark, VD på HockeyPractice.

Den färdiga isbanan blir 10 x 20 meter. All utrustning för montaget finns i en container (6 x 2,5 meter) som baxas in i företagets monter på mässan.

– Där är allt paketerat och klart: kylaggregat, kylrörsbäddar, fördelningsrör, glykol, sarg – en komplett utrustning, enkel att montera. På mässan visar vi hands-on hur det fungerar, förklarar Micael.

– Containern flyttas lätt med lastbil och isbanan kan i princip slås upp var som helst. Allt som krävs är en någorlunda plan yta, tillgång till vatten och elanslutning. Efter tre dygn är allt på plats, det är bara att skrinna ut på isen.

 

Ökar tillgängligheten för barn

När säsongen är över plockas utrustningen in igen i containern, så kan ytan användas till något annat. Den största fördelen, menar Micael Lundmark, är just mobiliteten:

– Vår devis är att inte ta barnen till isen, utan isen till barnen. Då krävs flexibla och mobila lösningar.

Han ser framför sig att rinken kan slås upp i barntäta bostadsområden, och flyttas runt beroende på det lokala intresset och demografiska utvecklingen.

– Andra attraktiva platser kan vara i en stadskärna, på ett torg eller gräsyta eller i en parkmiljö. Syftet är i första hand att erbjuda en tillgänglig friluftsaktivitet som skänker glädje, liv och rörelse.

 

Vänder sig till kommuner

Rent ekonomiskt blir, enligt Micael, den mobila lösningen inte dyrare än de alternativ som finns på marknaden idag.

– Nej, det går på ett ut. Vi kan också hyra ut till den kund som önskar det.

De primära kunderna ser han bland kommuner och stadsutvecklingsföretag. Grupper som han hoppas möta på Träffpunkt Idrott.

– Vi har stora förhoppningar på den här produkten: en smidig lösning, som många efterfrågar. Vi ser verkligen fram emot årets mässa!