Varför besöka Träffpunkt Idrott?

Nordens ledande mötesplats för folkhälsa genom fysisk aktivitet.

Nordens ledande mötesplats för folkhälsa genom fysisk aktivitet.

Träffpunkt Idrott är mötesplatsen för idrotts- och badsektorn

Här samlas beslutsfattare, leverantörer, möjliggörare och experter för att främja jämlik och tillgänglig folkhälsa genom fysisk aktivitet. Under tre dagar får du möjlighet att nätverka med över 100 utställande företag och organisationer, skapa nya affärsmöjligheter och ta del av inspirerande scenprogram med goda exempel och erfarenhetsutbyten.

Konferensen erbjuder ett kunskapsbetonat program med workshops som ger dig värdefulla verktyg för att främja en aktiv vardag för alla. Träffpunkt Idrott är den unika plattformen för nätverkande, fortbildning och innovation, som tillsammans driver ett starkare samhälle genom fysisk aktivitet. Missa inte chansen att vara en del av denna viktiga händelse!

Tre dagars konferens på Träffpunkt Idrott

Inspiration och fortbildning för dig som arbetar med fysisk aktivitet för folkhälsa.

Träffpunkt Idrotts konferens samlar representanter från kommun och region, idrottsrörelsen, politiken, akademin, näringsliv och media. Konferensen besöks av runt 1 000 konferensdeltagare från hela Sverige och övriga Norden.

Läs mer om konferensen

HÅLLBARA ANLÄGGNINGAR OCH PLATSER

MÄNNISKAN I RÖRELSE

INNOVATION, TEKNIK OCH DIGITALISERING

BYGGA BAD FÖR FRAMTIDEN

AKTIVA STÄDER OCH SAMHÄLLEN – DESIGN SOM FRÄMJAR FYSISK AKTIVITET

På mässgolvet

100+ Leverantörer​

Möt leverantörer som presenterar de senaste produkterna och lösningarna. Knyt nya kontakter och gör affärer.

Scenpunkten

Eftersnack och debatt: Högaktuella debattämnen, samtal och utfrågningar av politiker, forskare och opinionsbildare.

 

Årets fest​

God mat, underhållning och mingel med branschkollegor. En enegrifylld höjdpunkt!​​​

Hög aktivitet

Prova på produkter, lösningar, nya aktiviteter och inspireras till nya idéer på mässgolvet!​

Citat från besökare 2023

Läs alla citat

"Jag är glad över att så många talare på Träffpunkt Idrott lyfte vikten av rörelse och hur farligt inaktivitet är. Det en av de viktigaste frågorna vi alla har att arbeta med, i synnerhet kommunerna som gör allt ifrån att ge stöd till föreningar, bedriver egen verksamhet såsom skola och fritidsgårdar och sedan bygger samhällen. I allt behöver vi öka medvetenheten om rörelse."

Maria Modig, kultur- och fritidsdirektör, Norrköpings kommun

"Vi är en delegation från Tverga, ett nationellt resurscenter för idrott och fysisk aktivitet, som åkt till Göteborg för Träffpunkt Idrott. Vi har varit på flera seminarier, bland annat en om hur anläggningar utnyttjas och frågan om varför vi bygger när det inte finns tillräckligt många aktiva. I Norge har vi t ex flera hoppbackar som används väldigt lite. En mycket givande konferens!"

Ragnhild Lorentzen, administratör, Tverga, Norge

"Jag var på ett intressant föredrag om rörelserikedom, Change the game. Det gick ut på att använda sådan rikedom som kompass för samhällsutveckling. De visade att något väldigt enkelt, en slags variant på en sandlåda, kan ge en större variation av rörelser än en fullutrustad lekpark. Det gav en tankeställare!"

Jessica Linder, administratör, Trollhättan stad

"Jag har varit på Svenska Fotbollsförbundets elitarenaträff. För mig är mässan viktig för att titta på produkter och skapa kontakter för framtida inköp."

Tobias Birgersson Egbom, driftschef, Linköpings kommun

"Vi är en delegation som kom hit för att få inspiration, nya idéer. Vi har bland annat tittat på den nya typen av utegym, jättespännande!"

Erika Till, folkhälsoplanerare, Svenljunga kommun

"Oerhört intressant mässa! Vi har t ex hittat en uppkopplad, virtuell vattensporttjänst som kan betyda mycket för simskola och vattensporter.

Isabella Larsson, simlärare, Ljungby kommun