Om Träffpunkt Idrott

Nordens ledande mötesplats för folkhälsa genom fysisk aktivitet.

Nordens ledande mötesplats för folkhälsa genom fysisk aktivitet.

Fysisk aktivitet för ett starkare samhälle

Fysisk aktivitet påverkar folkhälsan, ekonomin och demokratin positivt, samtidigt som den skapar glädje och gemenskap. Forskning visar att jämlik tillgång till idrott och hälsa stärker samhällen. Att arbeta för jämlik hälsa är både ekonomiskt nödvändigt och strategiskt för framtidens välfärd.

Många kommuner ökar medvetenheten om folkhälsa genom rörelse och idrott, med ett växande intresse för hur samhällsplanering kan främja daglig fysisk aktivitet.

Träffpunkt Idrott är mötesplatsen för idrotts- och badsektorn där aktörer samlas för att främja jämlik folkhälsa. Under tre dagar fylls mässgolvet med runt 100 utställande företag och organisationer, samt scenprogram med fokus på goda exempel och erfarenhetsutbyte.

Konferensen lockar runt 1 000 deltagare från Sverige och Norden med representanter från kommuner, idrottsrörelsen, politiken, akademin, näringslivet och media. Fokus ligger på att öka kunskapen om nödvändiga samhällsinvesteringar och deras effekter, med diskussioner om hållbarhet, digitalisering och jämlikhet.

Träffpunkt Idrott är en unik plattform för nätverkande, fortbildning, samverkan och innovation – och en viktig drivkraft för ett starkare samhälle genom fysisk aktivitet.

Varmt välkommen till Träffpunkt Idrott 11-13 mars 2025!

“Vi är en delegation från Tverga, ett nationellt resurscenter för idrott och fysisk aktivitet, som åkt till Göteborg för Träffpunkt Idrott. Vi har varit på flera seminarier, bland annat en om hur anläggningar utnyttjas och frågan om varför vi bygger när det inte finns tillräckligt många aktiva. En mycket givande konferens!” (fler citat…)

Ragnhild Lorentzen, administratör, Tverga, Norge

Träffpunkt Idrotts historia​

1960-tal: Badmästarförbundet anordnar den årliga konferensen BAD​
1990-tal: Svenska Mässan arrangerar IDA för idrottsanläggningar samt en parkmässa​
2000-tal: BAD, IDA och Parkmässan arrangeras på Svenska Mässan​
2012: Mässorna går samman till Träffpunkt Idrottsmiljö​
2014: Träffpunkt Idrottsmiljö blir Träffpunkt Idrott

​ “Här finns jättemycket att ta del av! Som arkitekt är det viktigt att se till helheten, alltifrån utformningen av platser för lek och idrott.”​

– Henrik Åkerlund, projektledare LA Architects, Lerum

Medverka som utställare på

Träffpunkt Idrott 2025

Håll dig uppdaterad med

Nyhetsbrev

från Träffpunkt Idrott